Actueel

Loondoorbetalingsverplichting

Gepubliceerd op: 20 augustus 2015

Indien een werknemer zijn werk geheel of gedeeltelijk niet heeft verricht, behoudt een werknemer met ingang van 1 januari 2015 zijn recht op loon tenzij er sprake is van een situatie die voor rekening komt van de werknemer, bijvoorbeeld omdat deze werknemer te laat komt door een gevangenisstraf of niet op zijn werk verschijnt door een deelname aan een staking. Een belangrijke wijziging ten opzicht van de oude wetgeving.

Niettemin kunnen werkgever en werknemer schriftelijk afspreken dat een werknemer in een dergelijke situatie gedurende de eerste 6 maanden geen recht heeft op loon. Dat verandert dus niet. Wat wel is veranderd, is de mogelijkheid om deze periode van 6 maanden bij CAO onbeperkt te verlengen; het moet dan wel gaan om functies waarvan de werkzaamheden incidenteel van aard zijn en geen vaste omvang kennen bijvoorbeeld bij functies waarbij gebruik wordt gemaakt van invalkrachten.

Geschreven door:

Yves Vlassenroot

Yves Vlassenroot is advocaat sinds 1995. Sindsdien heeft hij zich gespecialiseerd op het gebied van arbeidsrecht. Hij heeft daarbij zowel werkgevers als werknemers bijgestaan. In dat kader heeft hij geadviseerd (maar ook procedures gevoerd) over alle aspecten van het arbeidsrecht. Yves adviseert over het nieuwe ontslagrecht in brede zin en reorganisaties van ondernemingen in het bijzonder maar ook het gebied van de uitleg van concurrentiebedingen, CAO kwesties, flexibele arbeidsrelaties en van andere commerciƫle overeenkomsten zoals agentuur en distributie heeft hij ruime ervaring. Yves Vlassenroot opereert bovendien op het snijvlak tussen enerzijds arbeidsrecht en ondernemingsrecht anderzijds en is initiatiefnemer van ontslaghulp.nl

Gepubliceerd op: 20 augustus 2015

Direct advies
nodig?

Bel de ontslaghulplijn
023 - 303 63 80

Of mail

Uw echtscheiding
voor slechts
650,-

Lees voorwaarden
Search Icon

Waar kunnen we u nog meer mee helpen?