Actueel

Slecht werkgeverschap leidt tot dure exit

Gepubliceerd op: 22 september 2009

Een werkgever die zich als slecht werkgever opstelt, kan bij een beeindiging van het dienstverband worden geconfronteerd met een hoge ontbindingsvergoeding.

Slechts werkgeverschap is aan de orde indien bijvoorbeeld de werkgever onvoldoende onderneemt om het functioneren van een werknemer te verbeteren.

Ook het niet naleven van bepaalde regels in het kader van een reorganisatie kan er voor zorgen dat de kantonrechter tot de conclusie komt dat de werkgever als slecht werkgever heeft gehandeld.

Geschreven door:

Yves Vlassenroot

Yves Vlassenroot is advocaat sinds 1995. Sindsdien heeft hij zich gespecialiseerd op het gebied van arbeidsrecht. Hij heeft daarbij zowel werkgevers als werknemers bijgestaan. In dat kader heeft hij geadviseerd (maar ook procedures gevoerd) over alle aspecten van het arbeidsrecht. Yves adviseert over het nieuwe ontslagrecht in brede zin en reorganisaties van ondernemingen in het bijzonder maar ook het gebied van de uitleg van concurrentiebedingen, CAO kwesties, flexibele arbeidsrelaties en van andere commerciƫle overeenkomsten zoals agentuur en distributie heeft hij ruime ervaring. Yves Vlassenroot opereert bovendien op het snijvlak tussen enerzijds arbeidsrecht en ondernemingsrecht anderzijds en is initiatiefnemer van ontslaghulp.nl

Gepubliceerd op: 22 september 2009

Direct advies
nodig?

Bel de ontslaghulplijn
023 - 303 63 80

Of mail

Uw echtscheiding
voor slechts
650,-

Lees voorwaarden
Search Icon

Waar kunnen we u nog meer mee helpen?